Doe mee: Hoe ervaren mensen gehuisvest via PHKG hun plek in de wijk?
De afgelopen jaren heeft het Programma Huisvesting Kwetsbare Groepen (PHKG) duizenden Amsterdammers huisvesting geboden, maar we weten weinig over hun hun kwaliteit van leven en wat hun helpt om een…
Als je de gemiddelde cijfers bekijkt, gaat het heel goed in stadsdeel Zuid. Toch zijn ook daar kwetsbare buurten, zoals de Rijnbuurt West. Gebiedsmakelaar Manon Hoefman vertelt hoe buurtprofessionals dankzij Buurtbalans een beter beeld hebben en meer samenwerken.
Voor een vloeiende samenwerking is het belangrijk nieuwe medewerkers bij te scholen, maar ook de andere medewerkers regelmatig een opfriscursus aan te bieden. Zo’n training helpt ook om kennis te…
In de Wegener Sleeswijkbuurt is Buurtbalans het startpunt voor meer samenhang en een gerichte aanpak. Met een positieve insteek: focus op de kansen en de kracht van de wijk. Projectleider Sociaal Cecile Boer vertelt hoe dit in zijn werk gaat.
Buurtbalans loont. Daarvan is Roland Oude Ophuis, onderzoeksadviseur in Nieuw West, overtuigd. Met deze methodiek combineer je harde en zachte gegevens. Zo kom je in korte tijd tot een gedeeld beeld van een buurt.
Scheiding van zorg en gezin in een kangoeroewoning
Fenna woont met haar twee kinderen in een rolstoelgeschikte kangoeroewoning in de Indische Buurt. Zo kan haar dochter Elfie, die een ernstig meervoudige beperking heeft, zo zelfstandig mogelijk wonen.
Wat speelt er allemaal in een buurt en hoe kunnen we samen de verantwoordelijkheid nemen om een deel van de problematiek aan te pakken? De werkwijze Buurtbalans combineert informatie en…
Ruim 180 mensen namen deel aan de Indian Summer School in de Meervaart. Alle partners in de samenwerking waren ruim vertegenwoordigd. Het doel van de dag: de kennis van de…
Vriend Martien noemt haar ‘Mileentje’. Vriendin Mona is als een zus voor Milena. Samen met netwerkondersteuner Karen Duin vormen zij de harde kern van het team dat Milena ondersteunt om…
“Community living is een prachtige reis voor mensen met psychische problemen. De woningcorporatie geeft ons de kans om terug te keren naar de maatschappij.” Robby woont sinds drie jaar in…
De Aanpak Rolstoelwoningen moet soelaas bieden aan de vele Amsterdammers op de wachtlijst. De woningcorporaties en de gemeente zijn drie acties overeengekomen. Als mensen niet langer een (grote) rolstoelwoning nodig…
Sinds de zomer heeft Jamal Boulamane een eigen woning in Bos en Lommer, met begeleiding. Daarmee heeft hij niet alleen een fijne plek voor zichzelf om te wonen, hij heeft…